TANBead

TANBead är ett taiwanesiskt företag som verkar inom molekylär diagnostik. Företaget har utvecklat en egen spin-teknik med magnetiska pärlor som förbättrar extraktionseffektiviteten. Alla TANBeads extraktionsinstrument för DNA- och RNA-extraktion är baserade på denna teknik och företaget har patent för tekniken i över 20 länder. 

TANBeads historia

TANBead är ett medicintekniskt företag som grundades 2004 i Taiwan. Idag, snart 20 år senare, är det ett väletablerat företag med ett brett sortiment av produkter inom DNA och RNA extraktion. 

Till en början specialiserade sig TANBead på kemisk syntes av magnetiska nanopartiklar. De påbörjade även tillverkning av magnetiska nanopartiklar, inklusive partiklar i mikrostorlek. Dessa magnetiska partiklar utgör grunden till den magnetiska pärltekniken som används i TANBeads extraktionsinstrument för DNA och RNA extraktion, vilket ger en tidseffektiv utvinning av högkvalitativa nukleinsyror. 

2006 certifierades TANBead utifrån ISO 9001, vilket är en internationell standard för att företaget har ett fungerande ledningssystem. Syftet med ett ledningssystem är bland annat att organisera mål, strategier och ansvarsområden inom företaget. ISO 9001 är en certifiering som visar att företaget kontinuerligt jobbar på att utvecklas framåt. 

Samma år började TANBead producera sitt första automatiserade extraktionsinstrument för magnetisk pärlteknik, Dolphin-32.

2008 erhöll de Medical Device Certificate Class I för sin nukleinsyrareagens, vilket innebär att den medicintekniska produkten har låg till måttlig risk. De startade även produktionen av LabAssist-16, det andra automatiserade extraktionsinstrumentet från TANBead som byggde på magnetisk pärlteknik. 

2013 erhöll TANBead GMP-certifiering. GMP står för Good Manufacturing Practices och består av en rad skyddsåtgärder för en säker produktion och distribution av medicintekniska produkter. Samma år blev TANBead certifierade enligt ISO 13485: 2003  och ISO 13485: 2012. Denna certifiering, enligt internationell standard, anger krav på kvalitetsledningssystem för organisationer som tillhandahåller medicintekniska produkter och relaterade tjänster.

Mellan åren 2013 och 2016  fick TANBead patent för sina produkter i ett flertal länder, bland annat USA, Japan och Kina.

De efterkommande åren har TANBead fortsatt att lansera extraktionsinstrument. Maelstrom 9600 lanserades till exempel 2017. Samma år erhöll TANBead godkännande från FDA, Food and Drug Administration, USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet samt CE-märkning från EU för alla produkter inom Maelstrom-serien. CE-märkningen visar att produkterna bedöms uppfylla EU:s säkerhets-, hälso- och miljöskyddskrav. Det är ett krav för att produkterna ska få marknadsföras inom EU. 

TANBead noterades på börsen 2020 vilket ökade möjligheten för offentlig handel med bolagets aktier.

TANBead idag

Behovet för molekylär diagnostik och rening av nukleinsyra ökar allt mer. Högkvalitativ nukleinsyra behövs vid kriminaltekniska utredningar och för att fastställa medicinska diagnoser. Ett annat område där behovet är stort är inom precisionsmedicin. Idag kan man i  allt högre grad utvärdera en läkemedelsbehandlings effekt på den enskilda patienten. Det gör att man i ett tidigt skede kan avgöra om behandliingen har effekt. Det leder både till bättre hälsa för patienten och till en mer kostnadseffektiv vård. 

TANBead fortsätter att forska och utveckla produkter som bidrar till mer tidseffektiv och kostnadseffektiv utvinning av högkvalitativa nukleinsyror. Effektivare nukleinsyrarening bidrar till att det blir lättare att ställa diagnoser och bekämpa sjukdomar, vilket gynnar både patienten och samhället i stort. Med den magnetiska pärltekniken är steg som filtration, separering och centrifugering överflödiga. TANBeads magnetpärlor är enhetligt stora och tillverkas av SPIO (Super-paramagnetic iron oxide).

Bioservices är distrubitör av produkter från TANBead

Bioservices är distributör av produkter från TANBead. Vi har ett flertal av de extraktionsinstrument från TANBead där Tanbead Maelstrom 9600 är en av våra mest populära modeller. Givetvis säljer vi tillhörande kit, reagenser och förbrukningsmaterial som Deepwell plattor  till instrumenten för DNA och RNA extraktion. 

Hela Maelstrom-serien är godkänd av FDA och CE-märkt, samt har patent i Kina, Korea, Taiwan, Japan,  Kanada, USA samt EU.

Fördelar med Maelstrom-serien:

-Användarvänlig

-Tidseffektiv extraktion med den unika spin-tip teknologin

-Öppen programvara som lätt programmeras om för att passa er egen extraktionskemi

-Brett sortiment

-Instrument som har en maxkapacitet på 24, 48 eller 96 prover

-Kan hantera stora provvolymer

 • TANBead Maelstrom 2400
  Ett extraktionsinstrument som bygger på TANBeads unika teknologi och används för high throughput av storvolymsprover. Instrumentet kan extrahera upp till 24 prover samtidigt och har en lättanvänd touchscreen.
 • TANBead Maelstrom 2410
  Maelstrom 2410 är uppföljaren till Maelstrom 2400 och är designad för att hantera 1-24 storvolymsprover samtidigt. Även denna modell använder UV-ljus för dekontamination och har en roterande provplatta, där hälften plattorna består av värmeplattor. 
 • TANBead Maelstrom 4800
  Maelstrom 4800 är designat för låg till medium throughput och kan hantera upp till 48 prover samtidigt. Den har, liksom många modeller i Maelstrom-serien, ett öppet system som ni enkelt kan programmera för att passa er egna extraktionskemi. 
 • TANBead Maelstrom 4810
  Maelstrom 4810 är uppföljaren till Maelstrom 4800 och kan extrahera mellan 1-48 prover. Den har både HEPA-filter och UV-lampa för dekontamination och är designad för prover på 50-1600 µl.
 • TANBead Maelstrom 4800LH
  Maelstrom 4800LH kan integreras med andra pipetteringslösningar och har en maxkapacitet på 48 prover.  Med sina kostnadseffektiva förbrukningsvaror leder det till en tidseffektiv extraktion till ett förmånligt pris. Den kan användas med något av de tillhörande kiten, eller programmeras om för att passa er egna extraktionskemi. 
 • TANBead Maelstrom 8 Autostage
  Maelstrom 8 Autosstage är det perfekta instrumentet när ni vill automatisera manuella extraktionsmetoder. Den är användarvänlig, med ergonomisk design och ett intuitivt gränssnitt. Maelstrom 8 AutoStage är ett mindre instrument som är lätt att förflytta. 
 • TANBead Maelstrom 9600
  Maelstrom 9600 är designad för high throughput för extraktion av upp till 96 prover samtidigt. Med TANBeads unika spin-tip teknologi blir extraktionen tidseffektiv. Instrumentet har en användarvänlig design och är en av våra mest populära modeller. 
 • TANBead Maelstrom 9610
  Maelstrom 9610 är uppföljaren till Maelstrom 9600 och kan extrahera 1-96 prover samtidigt. Den är användarvänlig och är enkel att programmera för att passa er egna extraktionskemi. 
 • TANBead Maelstrom 9610LH
  Maelstrom 9610 är baserad på TANBeads unika spin-tip teknologi och är designad för att kunna extrahera 96 prover samtidigt. Den kan integreras med andra pipetteringslösningar och kan hantera prover upp till 1600 µl.

Bioservices erbjuder support av extraktionsinstrument

Bioservices erbjuder support för samtliga instrument från TANBead samt för instrument från de andra märkena som vi tillhandahåller. Vi erbjuder även serviceavtal till era befintliga instrument som är inköpta sen tidigare. I våra serviceavtal får era instrument den omsorg de behöver från våra kunniga och kompetenta servicetekniker. Med ett brett kontaktnät kan vi hjälpa till att få fram reservdelar, även för mer unika instrument. 

Med vårt serviceavtal kan vi till exempel hjälpa dig att programmera om ett instrument för att det ska ge ett effektivare labbflöde. Vi lyssnar alltid in era behov och skapar unika kundlösningar. Vår support är flexibel och lösningsorienterad. Därför kan ni alltid lita på att ni får hjälp så snart som möjligt.

Varmt välkommen att kontakta oss!

Vill ni beställa TANBeads produkter inom DNA och RNA extraktion, eller någon av våra andra produkter? Bioservices är distributör av PCR instrument, extraktionsinstrument och pipetteringsinstrument från kända varumärken. Givetvis erbjuder vi även tillhörande kit, reagenser och spetsar till instrumenten. Varmt välkommen att kontakta oss om ni skulle ha fler frågor kring våra produkter eller vår support. 

Hos Bioservices bokar ni enkelt ett kostnadsfritt möte där vi lyssnar in era behov, och hjälper er att välja de produkter som passar er bäst. Ni når oss enklast via vårt kontaktformulär, eller via mejl: 

För att boka ditt första, kostnadsfria rådgivningsmöte, varmt välkommen att kontakta orders@bioservices.se

Vid frågor, varmt välkommen att kontakta: info@bioservices.se 
  PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

  Branschnytt, spaningar, tips och produktnyheter direkt i din inkorg.