Bruker

Bruker är ett väletablerat företag som utvecklar produkter och lösningar för bland annat, farmaceutiska och industriella tillämpningar, biovetenskaplig, molekylär forskning och klinisk mikrobiologi. De skapar produkter som möjliggör att material och liv kan utforskas på en molekylär, cellulär och mikroskopisk nivå. Grundades år 1960 och har idag över 7500 anställda.

Brukers historia

1960: Bruker grundades av Günther Laukien

Bruker Corporation grundades 1960 av professor Günther Laukien som såg ett stort behov av impulsspektrometrar. Utvecklingen av de första NMR-spektrometrarna började med produktionen av magneter för laboratorium, samt strömförsörjning. De växte snabbt som företag.

1970: Expandering och global närvaro

Under slutet av 60-talet började man expansionen mot Nordamerika och under början av 70-talet etablerades Bruker  i Australien, Sovjetunionen samt Kina. De startade även upp försäljningskontor över hela Europa. Det ökade den globala närvaron och gjorde dem till en nyckelaktör på marknaden för analytiska instrument.

Utvecklandet av vibrationsspektroskopi

1974  startades IFS 110, en mycket framgångsrik produktlinje som lade grunden för Bruker Optics division. Idag erbjuder de ett brett sortiment av produkter inom vibrationsspektroskopi.

Utvecklandet av magnetisk resonanstomografi

Under slutet av 70-talet började de utveckla produkter inom magnetisk resonanstomografi. Idag är Bruker BioSpin MRI en av de stora företagen inom detta segment.

1997: förvärvning av den analytiska röntgendivisionen på Siemens AG

1997 förvärvade Bruker den analytiska röntgendivisionen av Siemens AG och de utökade sin teknologiportfölj genom kompletterande företagsförvärv

Idag är Bruker AXS en global aktör inom materialforskning och kvalitetskontrollinstrumentering för elementära och kristallina strukturundersökningar

2001: Börsnotering

2001 noterades Brukers Daltonics på NASDAQ, den amerikanska börsen. En kort tid senare noterades även Bruker AXS.

Bruker idag

Idag är Bruker ett globalt företag, som har medarbetare i över 90 länder, samt närvaro på alla kontinenter. Bruker fortsätter att utveckla nya innovationer för dagens och morgondagens behov. Med ett brett sortiment av produkter kan de erbjuda analytiska instrument för forskning på molekylär, cellulär och mikroskopisk nivå. 

Bruker har även ett omfattande miljöarbete för att bedriva ett arbete som är resurseffektivt och energisnålt. De fortsätter att arbeta aktivt med att minska sitt miljöavtryck. Det innebär till exempel att hitta mer hållbara tillverkningsprocesser och minimera sin användning av flytande kväve och helium.

Inom den medicintekniska branschen är det extra viktigt att produktionen håller hög kvalite. Därför har Bruker robusta kvalitetssystem i hela processkedjan för att uppnå detta och de är även certifierade enligt ISO 9001 samt ISO 13485.

ISO 9001 är en internationell standard och är en kvalitetsstämpel för att företaget har ett fungerande ledningssystem. Driftenheter med ansvar för in vitro diagnostiska produkter är dessutom certifierade enligt kvalitetsledningsstandarden ISO 13485 för att uppfylla de specifika reglerna och standarderna för medicintekniska produkter.

Vi är distributör av produkter från Bruker 

Bioservices är distributör av produkter inom molekylär diagnostik. Från Brukers sortiment tillhandahåller vi ett flertal modeller av PCR-instrument, samt extraktionsinstrument för DNA och RNA. Givetvis säljer vi de tillhörande kiten till dessa instrument.

Utöver det så erbjuder vi support till alla instrument som vi säljer, både från Bruker och våra andra märken. Vi erbjuder även våra serviceavtal till era befintliga instrument, som är inköpta sedan tidigare. 

Våra serviceavtal kan hjälpa er med att:

 • Programmera om instrumentet till nya funktioner
 • Åtgärda problem som har uppstått
 • Erbjuda helhetslösningar som optimerar labbflödet.

Ni vara trygga med att den specialutrustning som finns i laboratoriet får den omsorg som de behöver med våra serviceavtal. Våra servicetekniker är kompetenta och har den erfarenhet som krävs för att hantera avancerad specialutrustning inom molekylär diagnostik. Bioservices har dessutom ett brett kontaktnät efter många år i branschen. Det gör att vi kan hjälpa till att få fram reservdelar som annars är svåra att få tag på. Vi fokuserar på flexibilitet och tillgänglighet för att ni snabbt ska kunna få den hjälp ni behöver.

Extraktionsinstrument

 • Bruker GenoXtract extraherar snabbt och effektivt nukleinsyror från olika extraktionssatser. Instrumentet kan hantera 1-12 prover, utan förlust av reagens. 
 • Bruker GenoXtract fleXT är ett automatiserat extraktionsinstrument som även kan användas för diagnostik av PCR-tester för SARS-CoV-2-diagnostik. Instrumentet har hög kapacitet och kan hantera upp till 96 prover samtidigt. Streckodsstöds-sortering från robot reducerar kraftigt behovet av manuella ingrepp  och de ursprungliga patientproverna kan användas, utan behov av ytterligare förberedelser.

PCR-instrument

 • Bruker Fluorocycler 12 ger kostnadseffektiva PCR-analyser till ett förmånligt pris. Instrumentet kan utföra amplifikation och detektion av upp till 12 prover samtidigt. Med LIMS-systemet kan resultaten nås från distans.
 • Bruker Fluorocycler XT är ett mångsidigt instrument som kan utföra avancerade PCR-analyser. Det kan kombineras med alla kända PCR-analyser och -teknologier. Det har en hög kapacitet och kan hantera upp till 96 prover samtidigt.
 • Bruker GTQ-Cycler 24 kan amplifiera upp till 24 prover samtidigt är en mindre variant av Bruker GTQ-Cycler 96. Även detta instrument är användarvänligt och erbjuder en säker hantering. 
 • Bruker GTQ-Cycler 96 är ett användarvänligt extraktionsinstrument som kan amplifiera upp till 96 prover samtidigt. Instrumentet ger en detaljerad GLP-rapport och har en säker datahantering.

Varmt välkommen att kontakta oss

Är du intresserad av att köpa produkter inom PCR-testning och extrahering av nukleinsyror?

Kanske vill du köpa någon av våra andra produkter inom molekylär diagnostik? Då är du varmt välkommen att kontakta oss för att boka ditt första, kostnadsfria rådgivningsmöte. Vi lyssnar in dina behov och hjälper dig att välja de produkter som passar din verksamhet bäst.

Du når oss enklast via vårt kontaktformulär, eller via mejl: orders@bioservices.se


Skulle du ha några fler frågor kring våra produkter inom DNA- och RNA-extraktion, pipettering och PCR-testning är du istället varmt välkommen att höra av dig via info@bioservices.se
  PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

  Branschnytt, spaningar, tips och produktnyheter direkt i din inkorg.