Brand

Brand är en tysk leverantör av life science-produkter och produkter inom vätskehantering. Bioservices tillhandahåller pipetteringsinstrument samt tillhörande kit och förbrukningsmaterial från Brand. 1949 startade Brand upp sin verksamhet i Tyskland och idag har de över 1000 medarbetare i ett flertal länder över hela världen.

Brands historia

The Brand Group består av tre bolag: Brand, Vaccubrand och Vitlab. Brand tillverkar instrument för vätskehantering. Vaccubrand tillverkar membranpumpar och vakumhanteringssystem och Vitlab tillverkar glasinstrument för laboratorium. Utöver det finns det även försäljningsbolag samt ett gemensamt tjänsteföretag, BRAND INTERNATIONAL som har ansvar för tjänster som ekonomi, IT, juridik etc.

1949: Rudolf Brand grundar företaget

Den 1 april 1949 startar Rudolf Brand sin verksamhet som producerar glasinstrument för laboratorium och termometrar. Namnet Brand tog han från sitt efternamn. Han får snart en lärling vid namn Helmut Schöler.

1950-talet och 1960-talet: Global distribution

Helmut Schöler reser över hela världen för att etablera affärsrelationer med försäljare av produkter för laboratorium. Några av dessa affärsrelationer är bestående än idag.

1955: Utvecklande av glas, vakuumteknik och vätskehantering

Tekniska innovationer som exakt gradering möjliggör enklare användning av Brands volymmått i glas. Det är en av Brands viktigaste produktgrupper vid denna tid.

1981: All verksamhet är samlad i Wertheim

Brand tillverkar sina produkter i Tyskland, i Wertheim utanför Frankfurt. Tillfälligt var all verksamhet samlad här under 1981. Idag utvecklas området enligt en långsiktig plan.

1996: Grundandet av det första dotterbolaget

Det första dotterbolaget för försäljning grundas i USA, BrandTech® Scientific, Inc., och det fokuserar på att ge service till de kunder som finns i USA och Kanada. Idag tillhandahåller BrandTech® Scientific, Inc. service till våra kunder, har ett eget logistikcenter och distribuerar våra produkter, vilket leder till korta leveranstider i USA och Kanada. Därefter följer dotterbolag i Kina, Indien och Storbritannien.

2006: Framgång med mikroliterpipetter

Mikroliterpipetter är en av de viktigaste produkterna i ett laboratorium och är en snabbt växande marknad. Med Brands nya serie Transferpette® S håller produkten både hög kvalité och låg vikt, samtidigt som arbetet blir enklare och mer effektivt.

2012: BRAND Injection Molding Center 

BRAND Injection Molding Center är ett av världens största och modernaste renrum för produktion av life science-produkter. På en yta på 6 000 m² tillverkar BRAND PCR-förbrukningsmaterial, pipettspetsar och många andra produkter, där den högsta renhetsstandarden krävs.

2015: Liquid Handling Station lanseras

Med Liquid Handling Station introducerar BRAND en lättmanövrerad robot som kan automatisera manuella pipetteringsjobb  i laboratoriet. Det öppnar upp för ett helt nytt affärssegment.

2019: Nytt logistikcenter i Wertheim

Det nya logistikcentret i Wertheim möjliggör en omfattande omorganisation av material- och produktflödet och ett enkelt och effektivt genomförande av alla logistikprocesser.

Brand idag

Idag är Brand en stor varumärkesgrupp med över 1000 anställda över hela världen. 

I samband med Covid-19 ökade behovet för PCR-tester. Manuell pipettering är tidskrävande och Brands automatiserade pipetteringsenhet, Liquid Handling Station, kom därför till stor nytta. Med denna pipetteringsrobot kan många PCR-prover förberedas samtidigt och exakt mängd vätska hamnar automatiskt i varje rör. Brands produkter bidrar till en säker och noggrann Covid-19-diagnostik.

Bioservices är distributör av Brands produkter

Bioservices är distributör av pipetteringsinstrument från Brand, med tillhörande förbrukningsmaterial.

  • Brand Liquid Handling Station är en pipetteringsrobot från Brand som kan automatisera manuella pipetteringsjobb. Brand LHS kan hantera volymer mellan 1-1000µl och är enkel att programmera om efter er verksamhets behov. 
  • Brand Liquid Handling Station Flow automatiserar manuella pipetteringsjobb och är utrustad med HEPA-filter för dekontamination. Den har en användarvänlig programvara och hanterar prover från 1-1000µl.

Vi erbjuder support av pipetteringsinstrument

Bioservices erbjuder support till medicintekniska instrument. Inom våra serviceavtal tillhandahåller vi support av instrument som ni köper från oss, men även till era befintliga instrument som är införskaffade sedan tidigare. 

Ett serviceavtal från oss hjälper er verksamhet och är en stor trygghet om det skulle uppstå problem med instrumentet. Våra erfarna servicetekniker är kunniga och kompetenta, samt vana vid att hantera avancerad specialutrustning. Vårt mål är att ni ska komma igång med verksamheten så snabbt som möjligt. Därför är vi flexibla och lösningsorienterade.

Våra serviceavtal kan även hjälpa er med att programmera om ett instrument så att det passar bättre till er verksamhet. Vi lyssnar alltid in era behov och erbjuder individuella kundlösningar som optimerar ert labbflöde. 

Varmt välkommen att kontakta oss!

Är ni intresserade av att köpa våra pipetteringsinstrument från Brand?
Utöver pipetteringsinstrument är Bioservices även distributör av extraktionsinstrument för DNA och RNA samt PCR instrument. Givetvis säljer vi även tillhörande kit och förbrukningsmaterial. Du är varmt välkommen att kontakta oss för ett kostnadsfritt rådgivningsmöte där vi hjälper er att välja de instrument som passar er verksamhet bäst. 

Om du skulle ha fler frågor om våra produkter är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Ni når oss enklast via vårt kontaktformulär på hemsidan, eller via epost:

Vid frågor, varmt välkommen att kontakta info@bioservices.se 

För en order, varmt välkommen att kontakta orders@bioservices.se 

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Branschnytt, spaningar, tips och produktnyheter direkt i din inkorg.