Bruker FluoroType® Borrelia – 24

0.00kr

FluoroType® Borrelia baseras på en innovativ, fluorescensbaserad teknologi, och möjliggör pålitlig detektering av borrelia från ledvätska, cerebrospinalvätska och blod.

Artikelnr: H-61624 Kategorier: ,

Beskrivning

Diagnos från olika provmaterial från patienter.

Borrelia är den vanligaste sjukdomen som överförs av fästingar på norra halvklotet. Sjukdomen orsakas av olika arter av det så kallade Borrelia burgdorferi sensu lato-komplexet. Antibiotikabehandling har visat sig vara mycket effektiv, särskilt under den tidiga fasen av sjukdomen. FluoroType® Borrelia ger snabb och tillförlitlig detektering av Borrelia spp. direkt från ledvätska, cerebrospinalvätska och blod, vilket möjliggör en snabb start av antibiotikabehandling.

Hög grad av automatisering och begriplig resultatpresentation

Automatiserad isolering av bakteriellt DNA med GenoXtract® kombineras med automatiserad amplifiering och detektion, antingen med FluoroCycler® 12 eller FluoroCycler® XT. En intern kontroll ingår i proceduren för att säkerställa framgångsrik provextraktion och giltig testprestanda. Efterföljande testanalys med den användarvänliga FluoroSoftware® ger ett snabbt resultat som är lätt att tolka.

 

Fördelar med FluoroType® Borrelia

Hög känslighet och specificitet:

Detekteringen av mycket konserverade DNA-sekvenser möjliggör känslig identifiering av patogener som tillhör B. burgdorferi sensu lato-komplex inom endast tre timmar.

Användarvänlig procedur:

Amplifieringsblandningen som är färdig att använda innehåller redan Taq-polymeraset. Från förstärkning till resultat körs alla steg helt automatiserade i  FluoroCycler® 12 eller FluoroCycler®XT. Den efterföljande testspecifika tolkningen av resultaten utförs av den intuitiva FluoroSoftware®

Pålitliga resultat:

En intern kontroll dokumenterar korrekt extraktion av DNA såväl som framgångsrik amplifiering, vilket garanterar en giltig testprestanda.

Flexibel applikation:

Enstaka prover såväl som stora partier kan analyseras effektivt med FluoroType® Borrelia.

CE-märkt:

Inget behov av komplicerade valideringsstudier.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Branschnytt, spaningar, tips och produktnyheter direkt i din inkorg.