Bruker TB kontroll MPT64

0.00kr

TBCheck MPT64 VER 1.0 – Snabb upptäckt av MTB-komplex

Din känsliga immunokromatografiska analys för snabb identifiering av M. tuberculosis-komplex från kultur.

Artikelnr: 6430 Kategorier: ,

Beskrivning

En positiv kultur är utgångsmaterialet för TB kontroll MPT64. Analysen detekterar MPT64-antigenet som är mycket specifikt för M. tuberculosis-komplexet. Därför är en diskriminering mellan MTB-komplex och NTM möjlig. Beroende på detta resultat kan ytterligare diagnostiska tester användas:

Vid ett positivt resultat möjliggör GenoType MTBC differentiering av M. tuberculosis-komplex. Dessutom, om resistenstestning krävs, är GenoType MTBDRplus det rätta valet för en PCR-baserad detektion av MDR-TB.

Om resultatet är negativt antas närvaron av NTM och GenoType Mycobacterium CM/AS bör användas för ytterligare differentiering.

TB kontroll MPT64 är baserad på en immunokromatografisk analysprincip. En droppe av den positiva kulturen placeras på den laterala flödesremsan. På remsan är de utsöndrade MPT64-antigenerna märkta med guld och migrerar till ett specifikt bindningsställe. Denna reaktion leder till en guldansamling vid bindningsstället och därefter till ett synligt band på remsan. Kontrollområdet visar guldbindningens effektivitet – därför garanteras alltid giltiga resultat.

 

Dina fördelar med TB kontroll MPT64

 

Snabb upptäckt: TB kontroll MPT64 möjliggör snabb upptäckt av M. tuberculosis-komplex och åtföljande diskriminering från NTM inom 10 minuter. Därför garanteras snabba resultat och ytterligare testning är omedelbart möjlig.

Indikation för ytterligare diagnostik: Resultaten av TB kontroll MPT64

möjliggör ett bra val för ytterligare diagnostik. Beroende på resultaten indikeras ytterligare differentiering av MTB-komplex eller NTM-differentiering.

Bekräftelse före testning av läkemedelskänslighet:

Analysen kan användas för att bekräfta MTB-komplex innan läkemedelskänslighetstestning utförs från odling.

Enkel användning:

Bara ett enda pipetteringssteg är nödvändigt för att erhålla tillförlitliga resultat som lätt kan utvärderas på ett ögonkast.

Inga implementeringskostnader:

Ingen instrumentering behövs för analysen – därför är snabb implementering möjlig i varje labb.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Branschnytt, spaningar, tips och produktnyheter direkt i din inkorg.