PSS magLEAD 6gC/12gC

Bioservices är nordisk distributör av extraktionsinstrument från PSS.

Instrumenten magLEAD 6gC och magLEAD 12gC är baserade på den väletablerade Magtration®-tekniken som redan används på över 10,000 instrument över hela världen. Kombinerat med den nya extraktionskemin MagDEA Dx kan man extrahera DNA och RNA på under 30 minuter.

PSS är en välkänd japansk instrumenttillverkare som har levererat OEM-lösningar till många av de stora företagen i branchen. De är kända för att leverera produkter av väldigt hög kvalitet, och den nya magLEAD-plattformen som säljs under deras eget namn är naturligtvis inget undantag.

Vi på BioServices har jobbat med PSS och deras produkter i många år och vi är helt säkra på att du kommer bli nöjd om du väljer en extraktionslösning från PSS.

TANBead Maelstrom 8 Autostage

Maelstrom 8 Autostage är ett mindre extraktionsinstrument från taiwanesiska TANBead som passar perfekt för att automatisera manuella extraktionsmetoder. Det har en unik Spin-tip teknologi som mixar proverna med hög effektivitet.

Maelstrom 8 Autostage är ett helt öppet system som du antingen enkelt programmerar själv för att passa din egna extraktionskemi, eller använder tillsammas med ett av de många färdiga kit som finns tillgängliga från TANBead.

Instrumentet har kan hantera åtta prov per körning och har en integrerad värmeplatta.

TANBead Maelstrom 9600

Maelstrom 9600 är ett extraktionsinstrument fråm taiwanesiska TANBead som är designat för high-throughput. Med sin unika Spin-tip teknologi extraherar det 96 prover snabbt och effektivt.

Maelstrom 9600 är ett helt öppet system som du antingen enkelt programmerar själv för att passa din egna extraktionskemi, eller använder tillsammas med ett av de många färdiga kit som finns tillgängliga från TANBead.

Maelstrom 9600 är utrustad med ett 96-huvud, en roterande provplatta med åtta positioner varav fyra värmeplattor, samt UV-ljus för dekontamination. Instrumentet kontrolleras med en lättanvänd touchscreen.

TANBead Maelstrom 2400

Maelstrom 2400 är en kommande storvolymsvariant av 9600 som är under utveckling hos TANBead. Med samma teknologi som i 9600 kommer du kunna extrahera provvolymer upp till 10ml med 1-24 prov per körning.

ExScale NGEx

Bioservices AB är nordisk distributör av NGEx, den nya extraktionsmetoden från ExScale Biospecimen Solutions. NGEx är utvecklat för att extrahera DNA/RNA direkt från parrafininbäddade vävnadsprover (FFPE).

En unik egenskap för NGEx är den seriella extraktionsmetoden. Du kan med denna få ut både DNA och RNA från samma provmaterial, i samma körning.

ExScale NGEx använder extraktionsplattformen magLEAD 12gC.

Brand Liquid Handling Station

Brand är ett tyskt företag som sedan 1949 tillverkat laboratorieprodukter av hög kvalitet. I Wertheim, strax utanför Frankfurt i Tyskland, tillverkar de handpipetter, plastvaror, laboratorieglas och många andra typer av förbrukningsmaterial. Nu har de även släppt sin första automatiserade lösning, Brand Liquid Handling Station.

Brand LHS har möjlighet att pipettera både med en enkel spets och med ett multikanals-huvud med åtta spetsar. Huvudet kan dessutom med en enkel knapptryckning bytas ut av användaren beroende på vilken typ av pipettering som ska göras just för tillfället.

Med instrumentet medföljer en otroligt lättanvänd mjukvara. Det krävs inga som helst programmeringskunskaper för att sätta upp en ny pipetteringsmetod. Ett lättbegripligt grafiskt gränssnitt gör det väldigt enkelt att både sätta upp en layout och skapa de pipetteringssteg som ska utföras. Innan du startar din körning kan du även göra en visuell simulering för att vara säker på att du gjort rätt.

Brand LHS kan pipettera mellan 1-1000µl och det går att använda både 96- och 384-plattor, samt microtube-rör i olika storlekar.

Servicetjänster

BioServices är leverantör av servicetjänster åt en mängd olika företag, myndigheter och organisationer.

Bland våra kunder finns bland annat multinationella företag som behöver hjälp med underhåll av instrument, sjukhuslaboratorier som behöver en servicepartner som snabbt kan rycka ut, distributörer av medicinteknisk utrustning som behöver hjälp med sina serviceåtaganden och statliga laboratorier som behöver experthjälp för att underhålla deras specialutrustning.

Våra servicetekniker har mångårig erfarenhet av service och support. Det ger oss den erfarenhet som behövs för att lösa de problem som kan uppstå med avancerad laboratorieutrustning, oavsett typ och tillverkare. Vi har dessutom ett stort kontaktnät som ger oss möjlighet att hitta reservdelar och lösa problem på även den mest ovanliga utrustning.

Kontakta oss om du tror att vi kan hjälpa dig!

Kontakt

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Post- och besöksadress:

LBH Advanced Bioservices AB
Solkraftsvägen 18B
13570 Stockholm

 

E-mail:

info@bioservices.se

Meny